Luleå kommun bjuder 700 studenter på välkomstmiddag

Den 16 september bjuder Luleå kommun in till välkomstmiddag för de nya studenter på Luleå tekniska universitet som har inlett sina studier under höstterminen, samt läkarstudenter vid Sunderby sjukhus.

Studenterna bjuds på en tacobuffé med norrbottnisk touch på Kulturens hus och välkomnas traditionsenligt av kommunalråden Karl Petersen och Yvonne Stålnacke. Spelare från basketlaget Northland Basket kommer också att finnas på plats för att välkomna studenterna och berätta mer om hur det är att bo i Luleå. Det är sjunde året som Luleå kommun arrangerar en välkomstmiddag för förstaårsstudenterna på LTU i Luleå.

- Nu i höst inleder drygt 2 670 studenter sina studier på LTU. Att 700 av dessa vill delta på vår välkomstmiddag är helt fantastiskt, säger Anna Degerman, utvecklingschef på Luleå kommun. Även ifjol hade vi ett fullsatt Kulturens hus.

- Vi vill välkomna studenterna till vår fina stad. Kulturens hus är också en perfekt lokal eftersom det är Luleås största mötesplats. Vi vill visa upp allt som Luleå har att erbjuda!

Välkomstmiddagen äger rum 16/9 kl. 17:00 på Kulturens hus.

Välkomna!

Presskontakt:

Karl-Henrik Dagman
Marknads- och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå.
Luleå kommun
Utvecklingskontoret