H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger Södra hamnplan

Torsdag den 22 augusti klockan 16.00 anländer Ostindiefararen Götheborg till Luleå. Med ombord finns H.K.H. Kronprinsessan Victoria som bland annat kommer att inviga den nya Södra hamnplanen.

Under inseglingen till Luleå kommer Kronprinsessan Victoria att delta i samtal tillsammans med representanter från Ostindiefararen Götheborg, årets officiella tour partner Greencarrier och representanter från Länsstyrelsen i Norrbotten och Luleå kommun.

Samtalen kommer att handla om miljöhänsyn i modern logistik, miljösituationen i Bottenviken och skärgårdsutveckling i Luleå skärgård.

Efter den officiella ankomstceremonin kommer invigning av den nya hamnplanen att inledas. Kronprinsessan Victoria kommer då tillsammans med kommunalrådet Karl Petersen att lägga ned en signerad plakett som berättar om när hamnplanen invigdes. Därefter kommer hon att delta vid en mottagning ombord på Ostindiefararen Götheborg.