Invigning 9 april av den mobila amerikanska ambassaden i Luleå

Tisdagen den 9 april är Luleå kommun värd då den mobila amerikanska ambassaden besöker Norrbotten för första gången. Välkommen till den officiella invigningen kl. 11.20.

Ambassadör Mark Brzezinski, kommunalråd Karl Petersen och länsråd Johan Antti medverkar på invigningen.

Plats: Sessionssalen, Stadshuset, Luleå

11.20 Invigning
11.30 Pressträff

Innan invigningen träffar ambassadören studenter från gymnasieskolans SPIN-program (Samhällsvetenskapliga programmet med internationell inriktning). Några av studenterna kommer att stanna kvar på invigningen.

På plats finns också David Visscher med sina två äldsta barn, Felicia och Stephanie Visscher, för att söka amerikanskt medborgarskap till barnen.

Den mobila ambassaden är öppen kl. 10.30-16.15 och allmänheten är välkommen för att ställa frågor och prata med personal från USA:s ambassad i Stockholm.

Läs mer om programmet den 9 april och U.S. Road Showlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner:

Frågor om the U.S. Road Show:
Ann-Charlotte Olofsson, presskontakt, U.S. Embassy Stockholm, 08-783 54 43, 070-783 54 43

Frågor om programmet den 9 april:
Susanne Lundblom, kommunikatör, Luleå kommun, 0920-45 31 97, 072-203 00 63