Unga arbetslösa ordnar festival

Unga arbetslösa i Luleå arrangerar ny festival för ökad självkänsla!

Lördag den 16 februari klockan 17-03 kommer det hållas en inspirerande endagsfestival, The Get Up, Stand Up Festival på Kafelino i Luleå.

Klockan 17-20  bjuds det på föreläsare i form av RFSL:s projektledare Sophie Gunnarsson, dramapedagogen Eleonor Lundholm och reggaegruppen Partiets sångare Fredrik Boltes som alla inspirerar till att våga tro på sig själv och sina idéer. Det blir också livemusik av unga musiker och det bjuds på middag.

Reggae istället för schlager

Klockan 22-03 avslutas festivalen med klubbkväll på temat reggae istället för schlager. Då det nationellt hyllade reggaebandet Partiet gör sitt nordligaste stopp på sin releaseturné med nya plattan Kulturpolitik för att visa att det går att släppa en reggaeskiva mitt under schlageryran och för att inspirera med låtar om att stå upp för sig själv. DJ Shorty, DJ Hopkins samt förbandet Johnny Jay (4th floor) kommer också vara med och göra kvällen oförglömlig.

De som arrangerar festivalen är fem stycken unga arbetssökande via projektet VÅGA i Luleå.

­– Samtidigt som jag är med och inspirerar andra blir jag själv inspirerad att tro på mig själv och mina idéer, säger Evelin Vikström, en av deltagarna som arrangerar festivalen.

VÅGA projektet finansieras av ESF (Europeiska socialfonden) och Luleå kommun och vänder sig till unga arbetssökande mellan 16-30 år. Projektet vill skapa förutsättningar för de unga att komma ut i arbetslivet. Arbetsmetoden är co-creation, medskapande. Vilket innebär att de unga får komma med sina behov som de har för att komma närmare sitt drömjobb och sedan planera och genomföra aktiviteter/projekt tillsammans med VÅGA projektet, t.ex. denna festival, som skapats ur behovet av att stärka både arrangörernas och deltagarnas självkänsla.

– Våga projektet är ett projekt som alla kommuner behöver, säger Amanda Henriksson, en av deltagarna som reser från Töre för att vara med och arrangera festivalen.

För mer information se länk till facebookeventet: https://www.facebook.com/events/398570333570064/

Information om VÅGA projektets projekt The Get Up, Stand Up Festival:

Sofia Larsson, projektmedarbetare VÅGA 072-57 13 582 (tillgänglig för intervju fram till den 11 februari, och den 16 februari på plats på Kafelino)

Kommentarer av en deltagare i projektgruppen av unga som arrangerat festivalen:

Evelin Vikström 070-27 37 510 (tillgänglig fram till den 16 feb och den 16 feb på Kafelino)

Information om VÅGA projektet i stort:

Lotta Zetterström, projektledare VÅGA  070 55 97 399