Informationsmaterial om Luleå

På den här sidan hittar du ett samlat material för marknadsföring och information om Luleå och Luleå kommun.

Broschyrer och foldrar

123 skäl att gilla Luleå och Luleå kommun

Vi har samlat en rad goda argument för Luleå, både stort och smått. Listan revideras då och då.

Korta fakta om Luleå och Luleå kommun

Short facts about Luleå and Luleå Municipality

Broschyr på svenska och engelska med korta fakta om platsen Luleå och kommunorganisationen.

En introduktion till Luleå

An introduction to Luleå

En 16-sidig presentationsbroschyr om Luleå. Finns på svenska och engelska.

Presentationer

Bild på Luleå-presentationer

PowerPoint-presentationer med kort fakta i punktform kombinerat med bilder och grafer samt talmanus. Presentationerna finns i både svensk och engelsk version. I början av varje presentation finns ett bildspel som kan användas som inledning.

Dessa presentationer kan användas vid föreläsningar samt vid marknadsföring av platsen Luleå.

Presentation med talmanus (SV, 34 MB)

Presentation med talmanus (ENG, 34 MB)

Magasin

Bild på magasinet Original Luleå Story

Luleå Story

Vilken är din bästa bild av Luleå? Alla har vi olika bilder av Luleå oavsett om vi bor här sedan länge, är nyinflyttade eller är här på tillfälligt besök. Med magasinet Luleå Story ger vi dig några nya bilder och fler berättelser om Luleå.

Läs Luleå Story

Bild på Vårt Luleå

Vårt Luleå

Vårt Luleå är kommunens hushållstidning. Från 2019 ges fyra nummer ut årligen. Tidningen produceras av kommunikationskontoret och delas ut till de cirka 38 000 hushållen i kommunen.

Läs Vårt Luleå

montage av skärmdumpar

Nyhetssajt vartlulea.se

Nyheter och berättelser från Luleå kommun och bolagen. Uppdateras varje vardag.

www.vartlulea.selänk till annan webbplats

Playkanalen

Se kommunens filmade nyheter och berättelser.

www.vartlulea.se/playlänk till annan webbplats

Filmer

The Luleå Way

Midnattssol och arktiska äventyr. Paddla kajak mot horisonten och bada i älven. Cykla i skärgården eller vandra i stilla urskog. Stå mitt i ett medeltida världsarv.

Övernatta på en klippvägg. Forsränning eller segling. Spa och middagar i solnedgången på prisbelönta hotell och restauranger. Natt som dag, natur som stad.

Nära, naturligt och nyckfullt. Välj inte bort någonting. Fundera inte så mycket. Upplev The Luleå Way.

visitlulea.se/theluleawaylänk till annan webbplats

Luleå, Sweden

En film om Luleå, från en invandrares synvinkel.

Pressbilder

Pressbild på Luleå kommuns ledning