Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

 • Operation takskottning inledd

  Med anledning av årets snömängd och det faktum att det väntas mer snö till helgen inleder nu Luleå kommun ”Operation takskottning 2018”. - Vi har ett tjugotal personer ute för att mäta snödjupet på våra fastigheter och utifrån det tar vi beslut om det bör skottas eller inte, säger, Fredrik Thyselius T.f. fastighetschef på Luleå kommun.
  Publicerat 2018-03-22
 • Gemensamt nämndsmöte

  Socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden i Luleå sammanträder gemensamt fredag den 23 mars klockan 8.15 vid Repslagargatan 6.
  Publicerat 2018-03-22
 • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde den 26 mars sammanlagt 17 ärenden, bland annat följande:
  Publicerat 2018-03-21
 • Nu lanseras Luleåförslaget

  Från och med idag ändras systemet för medborgarförslag. I stället för att skriva ut och fylla i en pappersblankett kan Luleåborna nu lämna e-förslag via kommunens webb på hur Luleå ska utvecklas. Förslag som sedan övriga kommunmedborgare kan rösta på.– Om ett förslag får tillräckligt många röster så behandlas det politiskt, berättar kommunfullmäktiges ordförande Maritha Meethz.
  Publicerat 2018-03-20
 • Socialförvaltningen gör en Lex Maria-anmälan

  Socialförvaltningen i Luleå anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en boende vid ett vård- och omsorgsboende av misstag fått en annan patients läkemedel.
  Publicerat 2018-03-20
 • Digitala investeringar och entreprenörskap ger drivkraft till näringslivs- och samhällsförändring i Norrbotten, Sverige, Norden och Europa.

  Digitalisering och globalisering påverkar oss. Kunskap och kompetens behövs för att möta nya utmaningar och för att kunna ge svar på frågor som uppstår.Vad står den nya teknologin för? Hur många jobb försvinner och vilka nya tillkommer? Är vårt sätt att organisera samhällets institutioner och verksamheter anpassade till förutsättningarna? Finns det ledarskap för en ny ekonomi som öppnar för engagemang, delaktighet och som är mera cirkulär och hållbar?
  Publicerat 2018-03-19
 • Kosovos vice utbildningsminister valde att besöka skolan i Luleå

  Skolan i Luleå är under ett par dagar värd för en delegation från Kosovo. Landets vice utbildningsminister, tillsammans med ytterligare tio personer, är här för att ta del av hur Luleå har arbetat med professionsutveckling av lärare och introduktion av nya lärare, men också om hur de nationella myndigheterna stöttar kommunerna i dessa frågor. Besöket är det enda i Sverige.
  Publicerat 2018-03-15
 • Växtkraft på Luleås landsbygd

  För första gången på många år ökar befolkningen på Luleås landsbygd mer än vad den gör i stadsdelarna. Under 2017 stod byar och tätorter som Björsbyn, Råneå, Kallax och Måttsund för 52 procent av kommunens totala befolkningsökning på 700 personer.
  Publicerat 2018-03-15
 • Socialnämndens arbetsutskott sammanträder

  Arbetsutskottet sammanträder onsdag den 14 mars.
  Publicerat 2018-03-12
 • Högtryck förväntas när rekordstugorna i Luleå skärgård släpps

  Sommaren 2017 blev en succé då intresset för Luleå kommuns skärgårdsstugor ökade rejält. Beläggningen var rekordhög både under högsäsong och totalt under sommaren. I morgon tisdag 13 mars kl: 10.00 är det dags för årets stugsläpp och det förväntas bli högtryck på bokningarna, precis enligt traditionen.
  Publicerat 2018-03-12
 • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

  Arbetsutskottet behandlar idag 12 ärenden, bland annat kommunens årsredovisning och bokslut. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som utskottet behandlade.Tid: Måndag 12 masrs, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
  Publicerat 2018-03-12

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden