Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Planbesked Kallax, projekt, motioner

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde idag sammanlagt 19 ärenden, bland annat flera projektansökningar och motioner.
    Publicerat 2019-03-25
  • Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 25 mars sammanlagt 19 ärenden, bland annat planerade fastighetsförsäljningar.
    Publicerat 2019-03-20
  • Pressinbjudan: Babyrejv på bibblo

Håll i blöjan, ladda med majskrokar och skaka loss, för på fredag är det dags för babyrejv på stadsbibblo! Rejvet är en del i kommunens projekt Föräldralediga kulturvänner och media är välkomna att dyka upp.
    Publicerat 2019-03-20
  • Strategi för bättre evenemang till Luleåborna

Med målet att Luleå ska bli ännu på att fånga upp idébärare, locka till sig flera stora evenemang och göra det enklare för arrangörer är nu kommunens evenemangsstrategi på gång.
    Publicerat 2019-03-18
  • Många frågor om ventilationskontroller

Den senaste tiden har kommunens kundcenter fått många samtal från Luleåborna med frågor om vad som gäller för ventilationskontroller, rengöring av spisfläktar och imkanaler i privatbostäder. Kommunen ställer inga krav på att spisfläktar ska rengöras med ett visst intervall utan det är upp till fastighetsägaren att hålla dessa rena.
    Publicerat 2019-03-12
  • Kommunstyrelsen ställde sig bakom budgetförslag för en hållbar ekonomi

Förslaget för en reviderad budget passerade kommunstyrelsen idag. Socialdemokraterna och Moderaterna yrkade i enlighet med kommunstabens förslag som innebär högre effektiviseringar och mindre investeringar. En justering gjordes där 2,5 miljoner kronor fördelas om.
    Publicerat 2019-03-11
  • En man och tre kvinnor

Meramedia får företagarstipendium

Luleå kommuns företagsstipendium tilldelas i år kommunikationsbyrån Meramedia. Det beslutade kommunstyrelsen idag.
  • Lokalkostnader, VA-drift, utvecklingsmål

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde den 11 mars sammanlagt 23 ärenden, bland annat nya bolagsordningar som justerades efter att de behandlades på kommunfullmäktige. Styrelse och lekmannarevisorer utses av fullmäktige och anmäls på bolagsstämman: det är vad som ändrades i bolagsordningen för tio hel- eller delägda kommunala bolag.
  • Ärenden till stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott behandlar den 14 mars 8 ärenden, däribland angöring av kryssningsfartyg i Södra hamn samt utökad projektbudget för byggande av Bergets förskola.
  • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott 11 mars 2019

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 11 mars sammanlagt 22 ärenden, bland annat nya bolagsordningar som justerades efter att de behandlades på kommunfullmäktige. Styrelse och lekmannarevisorer utses av fullmäktige och anmäls på bolagsstämman: det är vad som ändrades i bolagsordningen för tio hel- eller delägda kommunala bolag.
    Publicerat 2019-03-06
  • Pengar har försvunnit inom äldreomsorgen

Pengar som tillhör brukare har försvunnit ur låsta skåp på ett av Luleås vård- och omsorgsboenden. Händelsen är polisanmäld.
    Publicerat 2019-03-06

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden