Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

 • fr v. Vinnaren Ingela Nevanperä och förskolechef för den nya förskolan, Eva Eriksson.

  Kullens förskola heter den nya förskolan på Hertsön

  Vinnaren i namntävlingen för den nya förskolan på Hertsön är utsedd. Barn-och utbildningsnämnden har idag den 21 juni fastställt att namnet på den nya förskolan är Kullens förskola.
  Publicerat 2018-06-21
 • Arkitekt: Niklas Granljung, a och d arkitektkontor för Luleå kommun.

  Ett steg närmare en ny brandstation

  Bygglovsansökan för Luleås nya brandstation fick godkänt av miljö – och byggnadsnämnden som hade möte under gårdagen. Det innebär att det nu är klart att det kommer att byggas en ny station för Räddningstjänst, Ambulans och SOS Alarm i planerat område på Lilla Mjölkuddsberget.
  Publicerat 2018-06-20
 • Kommunen gör en Lex Maria-anmälan

  Socialförvaltningen i Luleå anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en patient i hemsjukvården fått fel läkemedel vilket innebar att personen fick åka till sjukhuset för behandling.
  Publicerat 2018-06-20
 • Fritidsbanken flyttar ut till Luleå skärgård

  I sommar kan hela semestersällskapet vara aktiva med hjälp av Fritidsbanken. Den 20 juni är det premiär för Fritidsbanken i Luleå skärgård. Sommarspel, käpphästar, fiskespön, sport-och fritidsutrustning packas i dag för fullt för att köras ut till Junkön, Kluntarna och Småskär.

  Publicerat 2018-06-20
 • IVO-granskning av kommunen är klar

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat hur Luleå kommun handlägger ärenden med personer som har varit utsatt för våld i nära relation och barn som har bevittnat våld. IVO har tittat på arbetsplanering, vilka insatser som erbjuds, samverkan samt vilken egenkontroll som utförs.
  Publicerat 2018-06-19
 • Rekordlåg ungdomsarbetslöshet

  Arbetslösheten bland ungdomar i Luleå har halverats de senaste fyra åren. I januari 2014 var 10,3 procent av ungdomarna i Luleå arbetslösa, i maj 2018 var motsvarande siffra nere på 4,9 procent. Sedan 2014 har ungdomsarbetslösheten i Luleå varit konstant under riksgenomsnittet.
  Publicerat 2018-06-19
 • Medborgarförslag, SM-veckan, detaljplan Storheden

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag sammanlagt 26 ärenden, bland annat följande:
  Publicerat 2018-06-18
 • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde idag 26 ärenden, bland annat elva medborgarförslag om kollektivtrafiken och SM-veckan 2020. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som utskottet behandladeT id: Måndag, 18 juni, kl. 11.30Plats: Sammanträdesrum vån 9, StadshusetSe föredragningslista
  Publicerat 2018-06-18
 • Stipendiat för hållbar utveckling 2018 hyllas den 18 juni

  Tid: Måndagen den 18 juni klockan 13.15
  Plats: Sessionssalen Luleå stadshus

  Publicerat 2018-06-15
 • God beredskap inför sommaren för Råneås vattenförsörjning

  Vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde 14 juni behandlades totalt 31 punkter på dagordningen. Bland annat information kring beredskapen kring Råneås vattenförsörjning.
  Publicerat 2018-06-15
 • Luleå kommun i Almedalen

  För femte året i rad deltar Luleå kommun i Almedalsveckan. Programmet är fullspäckat med ett trettiotal olika aktiviteter som alla syftar till att kunna påverka i viktiga frågor och få fler att upptäcka de möjligheter som Luleå erbjuder.
  Publicerat 2018-06-14

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden