eu-val

Vill du bli röstmottagare i
valet till Europaparlamentet?

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Valnämnden kommer att behöva röstmottagare som vill arbeta på valdagen den 26 maj 2019 eller med förtidsröstningen som pågår under perioden 8 maj - 26 maj.

Är du intresserad av att arbeta med valet kan du göra en anmälan på www.lulea.jobbaival.selänk till annan webbplats under fliken Intresseanmälan.

Du behöver bank-id för att logga in i e-tjänsten.

Vad gör en röstmottagare?

Valnämnderna i varje kommun är lokal valmyndighet. Det innebär att valnämnden utser röstmottagare som arbetar med förtidsröstningen och i vallokalerna på valdagen. Valnämnden ser också till att det finns lämpliga lokaler för röstningen. Rösterna räknas preliminärt på valnatten av röstmottagarna. Länsstyrelsen gör därefter den slutliga röstsammanräkningen efter valdagen.

Valnämnden utser även ambulerande röstmottagare som hjälper gamla och sjuka att kunna rösta hemma i sin bostad.

Välkommen med din intresseanmälan!