Eira Andersson och Linda Moestam.

Seminarium om Luleås ekonomi och digitalisering

På seminariet presenteras en ny rapport. Den belyser kommunens utmaningar i form av ständigt ökande behov och kostnader. Krav på strategier för en hållbar och balanserad ekonomi. Nytänkande och utmaning av befintliga arbetssätt, exempelvis genom digitalisering.

Rapporten har tagts fram av en arbetsgrupp bestående av Josefin Hedberg, Karl-Gunnar Holmqvist, Darja Isaksson, Erik Langby och Erika Svanström på uppdrag av Luleå kommun.
Arbetsgruppen ska lämna förslag, som utan skattehöjning, kan ge en fortsatt hållbar och stabil ekonomi, en långsiktigt hållbar och expansiv investeringsvolym samt en bibehållen och/eller stärkt medborgarnytta. Detta genom att hitta sätt att möta kommunens ekonomiska utmaningar och genom stöd till de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

Luleå kommun bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium. Varmt välkommen!

När: måndag 3 december kl 16-17.30
Var: Vetenskapens Hus, Luleå

Program:
• Ett omvärldsperspektiv på hållbar samhällsutveckling genom digitalisering och ekonomisk balans
• Presentation av arbetsgruppens rapport ”Luleås ekonomi och digitalisering”

I slutet av seminariet finns tid avsatt för frågor från media.

Josefin Hedberg, Karl-Gunnar Holmqvist och Erik Langby

Anmäl dig här senast torsdag 29 november