Sara Haraldsson från Maktsalongen leder metodverkstaden.

Effektivare möten med jämställdhet

Många av oss lägger minst en tredjedel av vår arbetstid på möten. Men vi upplever ibland att möten är slöseri med tid. Ofta beror detta på en brist på jämställdhet i möteskulturen. Vissa tar för stort utrymme medan andra inte hörs alls.

Under Forum Jämställdhet som äger rum i Luleå i januari är en av programpunkterna en metodverkstad om möteskultur.

Organisationen Maktsalongenlänk till annan webbplats har skrivit en handbok för jämställda möten på uppdrag av TCO. Nu delar de med sig av sina bästa tips för vad organisationer kan göra före, under och efter ett möte för att skapa inkluderande och demokratiska möten med fokus på jämställdhet och jämlikhet.

Här kan du läsa handboken för jämställda mötenlänk till annan webbplats.

Forum Jämställdhet lyfter många olika jämställdhetsfrågor. Programmet utgår från jämställdhetsintegrering som är den strategi som Sverige och världen har valt för att nå ett jämställt samhälle.

Om Forum Jämställdhet

Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens.

Tid och plats:

• 30-31 januari 2019
  • Kulturens hus, Luleå

Konferensen anordnas av Luleå kommun och Region Norrbotten tillsammans med Sveriges kvinnolobby.

Läs mer på forumjamstalldhet.selänk till annan webbplats.