Esther Kazen

Feministpastorn Esther Kazen kommer till Forum Jämställdhet

I januari äger konferensen Forum Jämställdhet rum i Luleå. En av talarna är Esther Kazen, frikyrkopastor och feminist, som pratar om feminism inom den kristna kyrkan.

Hur kan förkämpar för jämställdhet inom olika trossamfund stöttas och stärkas? Esther Kazen är ordförande i Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd och pastor i Equmeniakyrkan. Hon är en av initiativtagarna till frikyrkans del av #Metoo-rörelsen och har gjort sig känd som en feministisk förespråkare inom den kristna kyrkan.

Hon diskuterar alltifrån sex till religionsfrihet med sina följare på Instagram, något som har tagits emot med blandade reaktioner. Esther Kazen deltar i ett pass som handlar om hur jämställdhetsagenter inom religiösa samfund kan stärkas.

Forum jämställdhet äger rum i Luleå 30-31 januari 2019 och arrangeras av Luleå kommun och Region Norrbotten tillsammans med Svergies kvinnolobby.

Läs mer på forumjamstalldhet.selänk till annan webbplats.