Trevliga människor, norrsken, ett bra universitet och häftiga isvägar verkar ha lockat flera av studenterna till Luleå.

Stort intresse för kommunens välkomstmiddag

Närmare 500 nya studenter deltog när kommunen för tolfte året i rad bjöd in till välkomstmiddag på Kulturens hus.

Som en del i Luleå kommuns mottagande av nya studenter och rekryter arrangerades onsdagen den 12 september den årliga välkomstmiddagen. Närmare 500 nya studenter hade tagit sig till Kulturens hus där kvällen inleddes i stora salen.

Kommunalråd Lenita Ericson berättade om vad Luleå har att erbjuda och varför studenterna är viktiga för Luleå. Därefter serverades en middag i form av en norrbottnisk tacobuffé med tillbehör som viltskav, rårörda lingon och pepparrotskräm.

Vad tycker de nya studenterna om Luleå?

Vi passade på att prata med några av studenterna om deras uppfattning om sin nya hemkommun.

Inbjudna till välkomstmiddagen är varje år nya studenter vid Luleå tekniska universitet, läkarstudenter från Region Norrbotten samt rekryter från F21. Då datumet för middagen inte fungerade för rekryterna i år så kommer en separat middag att hållas för dem vid ett senare tillfälle. Luleå kommuns kostnad för välkomstmiddagen uppgick till 183 940 kronor.