Ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen utsedd

Nu har kommundirektören utsett en chef för den gemensamma kultur- och fritidsförvaltningen, som bildas 1 januari 2019.

Anders Persson blir ny chef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Luleå kommun. Han kommer närmast från en tjänst som verksamhetsledare för Leader Lappland. Anders Persson har tidigare bland annat arbetat med kultur- och besöksnäringsfrågor vid koncernstaben i Västra Götalandsregionen som kulturchef i Jönköpings kommun samt haft uppdrag för Statens Kulturråd.

- Anders har en lång och bred erfarenhet av kulturfrågor, ett förflutet inom idrotten och är aktiv inom föreningslivet. Med det moderna ledarskap han står för och det nationella nätverk han besitter kommer Anders, tillsammans med samtliga medarbetare, att utveckla Kultur- och fritidsförvaltningen i rätt riktning, säger kommundirektör Mikael Lekfalk.

Anders Persson är 56 år och kommer från Sävar utanför Umeå. Han tillträder sin nya tjänst den 1 oktober 2018. Sammanslagningen av kultur- och fritidsförvaltningen är en del av kommunens nya organisation, som införs den 1 januari 2019.