man och kvinna vid ett bord

Videoövervakning är bara en pusselbit i arbetet för ett tryggt Porsön, säger kommunalråd Lenita Ericson vid en pressträff med polischef Ulf Sköld.

Videokameror för ett tryggare Porsön

Som första område i norra Sverige har Porsön fått kameraövervakning. Länsstyrelsen utfärdade ett permanent tillstånd för fyra kameror i Porsö centrum.

– Bakgrunden är trygghetsmätningen från 2016 som visade att det blev mer otryggt i Porsön samt en ökad otrygghet under 2017. Kamerorna hjälper oss att lösa brott. De symboliserar trygghet och inte övervakning, förklarar Ulf Sköld, chef för lokalpolisområdet Luleå/Boden.

– Kameraövervakning är en pusselbit som vi behöver göra för att skapa ett levande och tryggt Porsön. Lulebo har just förvärvat hälsocentralen, idrottshallen är åter igång och vi bygger en ny lekplats i anslutning till bagarstugan som har byggts upp, förklarar kommunalråd Lenita Ericson.

videokamera

Kameraövervakning ska göra Porsön tryggare.

Luleå kommun, polisen och andra aktörer samverkar för att öka trygghetenlänk till annan webbplats i stadsdelen Porsön där antalet skadegörelse och bränder ökat under senare tid.