Billigare bussresor för LTU-studenter

Från och med den 13 augusti 2018 reser samtliga studenter vid Luleå tekniska universitet till subventionerat pris med Luleå lokaltrafik.
– Det är roligt att vi nu kan erbjuda våra studenter detta, vi vet att det är efterlängtat, säger Lenita Ericson, kommunalråd Luleå kommun.

Hållbarhet och en bättre koppling mellan universitetsområdet och centrum är några av skälen bakom beslutet.

– Vi hoppas att rabatten gör att fler LTU-studenter på Porsön kan upptäcka mer av Luleås kvaliteter och utbud. Universitetet betyder mycket för Luleå och vi vill att studenterna ska uppfatta Luleå som en attraktiv kommun att leva i, säger kommunalråd Lenita Ericson.

Från Luleå lokaltrafik ser man positivt på beslutet att subventionera busspriser för studenter vid Luleå tekniska universitet.

– Vi vet att studenterna har efterfrågat detta. Många har inte bil och nu kommer fler studenter att få uppleva hur enkelt det är att åka buss, säger Anna Kowal Lindbäck, marknadschef på Luleå lokaltrafik.

Rabatten gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation och den kan endast erhållas på LLT info på Smedjegatan 13.

Prisexempel från och med 13 augusti 2018

Periodkort 30 dagar

• LTU-studenter: 380 kr
  • Ordinarie pris 20–25 år: 490 kr