Vill du arbeta som röstmottagare i valet? Ansök här!

Valnämnden söker röstmottagare som vill arbeta på valdagen den 9 september eller med förtidsröstningen som pågår under perioden 22 augusti – 9 september.

Alla röstmottagare ska gå en utbildning som tar cirka 2 timmar. Det gäller även de som arbetat tidigare med valet. Utbildningstillfällena är i augusti-september.

Arbetet som röstmottagare kräver att du har ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, god servicekänsla, är mycket noggrann och har förmåga att samarbeta i grupp. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Som ersättning får du ett skattepliktigt arvode.

Vad gör en röstmottagare?

• Håller ordning vid valskärmarna och valsedelsborden
  • Svarar på väljarnas frågor om valen
  • Ser till att väljarna kan rösta i lugn och ro
  • Tar emot röster
  • Granskar och räknar röster

Vem kan vara röstmottagare?

• Du ska vara minst 18 år
  • Du får inte stå som kandidat på en valsedel till riksdagen, landstings- eller kommunfullmäktige
  • Du ska kunna avsätta hela söndagen den 9 september för arbete i vallokal. För arbete med förtidsröstning krävs att du kan arbeta dagtid.
  • Du ska vara noggrann, serviceinriktad och kunna samarbeta i grupp.

Om du vill arbeta som röstmottagare i Luleå kommun ska du göra en intresseanmälan. Valkansliet kommer att kontakta dig när planeringen av röstmottagarna är påbörjad och vi kan erbjuda dig ett uppdrag eller reservplats.

Här kan du göra en intresseanmälan till röstmottagare:
lulea.jobbaival.se/Pages/Intresseanmalan