Crowdsourcing Week 2018 till Luleå

Crowdsourcing Week (CSW) arrangeras i Luleå och i Vuollerim nästa år. Syftet är att stärka och utveckla Norrbottensregionens näringslivsstruktur och förbättra förutsättningarna för hållbar samhällsutveckling.

Crowdsourcing som metod bygger på samarbete över det traditionella sektorstänkandet. Syftet är att skapa ett internationellt kluster som bygger på samarbete och spetsteknologi inom bland annat klimatfrågor, energi och hållbarhet, hälsa, ekonomi och spelteknologi. Den internationella konferensen har tidigare arrangerats i bland annat London, Bryssel, Singapore, Seattle och Washington. Näst år kommer den till Luleå och Norrbotten.

Flera ledande europeiska och internationella talare och förändringsproffs har redan anmält sig till konferensen, som kommer att genomföras tillsammans med Luleå tekniska universitet. Den arrangeras i Luleå och i Vuollerim den 20-25 mars 2018.

Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå, är en av huvudtalarna. Han ser fram emot att få hälsa deltagarna välkomna till Luleå och Norrbotten:

- Luleå har utvecklats till en modern stad och vi jobbar hela tiden på att bli ännu bättre. Detta visar konkret på vilket intresse vi har att utveckla vårt globala samarbete genom nya metoder för att skapa jobb, tillväxt och hållbar samhällsutveckling. Crowdsourcing stämmer också väl med Vision 2050 som vi arbetar efter. Det kommer att krävas ännu fler satsningar på innovation, entreprenörskap och globalt engagemang i framtiden. Vi ser fram emot att välkomna våra internationella gäster till Crowdsourcing Week, säger han.

FAKTA: Crowdsourcing Week (CSW)

Crowdsourcing Week är en internationell konferens om crowdsourcing och öppen innovation. Det är ett globalt nätverk och forum för samhälls- och delningsekonomi som engagerar organisationer, innovatörer, investerare, beslutsfattare och entreprenörer till ett mer öppet och socialt pådrivande samhälle med hjälp av bland annat internet och onlineverktyg. Konferensen är en del i en långsiktig satsning på att utveckla en europeisk plattform under åren 2018-2020. Mer information här:

www.crowdsourcingweek.com/csw-arctic-europe-2018länk till annan webbplats