Luleå kommun bjuder nya studenter på välkomstmiddag

Måndagen den 18 september bjuder Luleå kommun åter in nya LTU-studenter och läkarstudenter från Region Norrbotten till en välkomstmiddag på Kulturens hus.

Studenterna välkomnas av kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström och bjuds därefter på en norrbottnisk tacobuffé med bland annat renkött och rårörda lingon.

Välkomstmiddagen anordnas i år för elfte året i rad. Omkring 600 studenter har anmält sig till middagen, varav 200 är utbytesstudenter.

– Det känns rolig att få välkomna dem till Luleå och få chansen att visa upp vår fina stad, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

– Vi vill också passa på att ge studenterna en inblick i vad Luleå har att erbjuda. Att anordna middagen på Kulturens hus ger oss ett bra tillfälle att visa upp en av Luleås största mötesplatser mitt i centrum. Kulturens hus är dessutom en av Norrbottens mest välbesökta platser, säger Niklas Nordström, kommunalråd.

Förutom Luleå kommuns kommunalråd deltar även flera politiska gruppledare samt representanter från Luleå Näringsliv. Inbjudna till middagen var som vanligt även nya rekryter från F21 men de kunde tyvärr inte delta i år.

Välkomstmiddagen äger rum den 18 september, med start klockan 17.00, på Kulturens hus.

Presskontakt:
Karl-Henrik Dagman, Marknads -och kommunikationsansvarig, Luleå kommun.
karl-henrik.dagman@lulea.se