Seminarium om tjänstesektorns framtid

Den 24 augusti deltar representanter från Luleå kommun på ett seminarium som anordnas av Almega och Svenskt Näringsliv. Fokus ligger på hur vi kan utveckla tjänstesektorn i Luleå och Norrbotten.

På seminariet presenterar Lena Hagman, chefekonom på Almega, en aktuell konjunkturbedömning och visar trender hur svensk export förändras, strukturomvandlingen av näringslivet och hur tjänsternas betydelse ökar i alla sektorer.

– Det är viktigt för Luleå med en växande tjänstesektor. Vi ser hur allt fler företag inom olika former av tjänster växer fram. De bidrar till att tillväxten i Luleå är stark och att arbetslösheten är låg. Även industrin spelar en viktig roll för att driva tjänstesektorn framåt, säger Niklas Nordström, kommunalråd Luleå kommun.

Medverkande i seminariet:
Niklas Nordström, kommunalråd Luleå kommun
Matz Engman, vd Luleå Näringsliv
Magnus Selberg, Nya Läroverket
Anders Lilja, A. Lilja & Co AB
Anders Hermanson, delägare och marknadschef Bnearit AB
Lisbeth Engelmark-Haupt, VD Hermelinen
Ulf Lindberg, näringspolitisk chef Almega
Moderator: Jenny Moberg, Regionchef Almega

Läs mer om seminariet här.länk till annan webbplats