Tisdagens program i Almedalen

För fjärde året i rad deltar Luleå kommun under Almedalsveckan i Visby. Syftet är att träffa inflytelserika personer från olika samhällssektorer och att få fler att upptäcka de möjligheter som Luleå erbjuder.

Här är dagens program:

• Frukost med Sveriges Byggindustrier – tema bostadsbyggandet i Norrbotten & Västerbotten.
  • Seminarium om Norrlandsbilden ihop med Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersunds kommun.
  • Niklas Nordström talar på Arcic Maritime Transport Café som North Sweden European Office, Region Västerbotten, Luleå Hamn och Luleå kommun bjuder in till.
  • Workshop med Lantmäteriet där vi tillsammans med andra personer med expertis inom samhällsbyggnadsprocessen, arbetar med att lösa utmaningar relaterade till Lantmäteriets regeringsuppdrag ”Digitalt först – för en smartare samhällsbyggnadsprocess”.
  • Niklas Nordström talar på Stockholmslunch - där beslutsfattare, företagsledare, entreprenörer och kulturpersonligheter ger sin syn på huvudstadsregionen idag och imorgon.
  • Paneldeltagare på Business Arena - Stadsplanering för social hållbarhet – hur får man in de mjuka värdena?
  • Niklas Paneldeltagare i rymdseminarium för att synliggöra och positionera den rymdverksamhet som finns i norra Sverige och tydliggöra varför det är så viktigt att Sverige som nation satser på rymdforskning.
  • Evenemang med NCC - att hantera en grävmaskin för en cirkulär ekonomi.
  • Infrastrukturmingel – Region Norrbotten, Luleå kommun, Bodens kommun, IT Norrbotten och Luleå Hamn
  • Middag med Pat Cox, European coordinator for the TEN-T Scandinavian-Mediterranean corridor, Ordf Europeiska parlamentet 2002-2004

Ett flertal ytterligare inbokade möten med aktörer som vill träffa Luleå kommuns företrädare

Från Luleå kommunkoncern deltar följande personer:

• Niklas Nordström (S), vice ordförande kommunstyrelsen, 070 - 497 36 62
  • Anders Josefsson (M), gruppledare, 070 - 648 20 93