Årets politiker är… Niklas Nordström

Luleås kommunalråd utsågs till Årets politiker 2016 vid galan Årets Opinionsbildare i Stockholm. Det är mediaföretagen Dagens Opinion och Reform Act som arrangerade galan för tredje gången.

Priset gick till den politiker som utmärkt sig särskilt vad gäller politiskt idéarbete, framflyttande av positioner, opinionsbildning och förmåga att skapa beslut av idéer.

– Det känns roligt att vårt arbete för tillväxt och utveckling med nya idéer i Luleå uppmärksammas. Att bli Årets politiker känns som en stor ära, det var en tuff konkurrens, säger Niklas Nordström, kommunalråd Luleå kommun.

Nominerade var även Ibrahim Baylan, energi- och samordningsminister och Isabella Lövin, vice statsminister och bistånds- och klimatminister.

Utmärkelsen motiveras med att Niklas "har brukat sin kommunikativa förmåga till att sätta sin stad på rikskartan och samtidigt aldrig tveka om att ta riksdebatten i angelägna frågor.”

På galan som gick av stapeln på museet Fotografiska i Stockholm (den 9 mars), utsågs även årets ledarskribent, årets opinionsbildare, årets digitala opinionsbildare, årets kommunikationskonsult samt årets gräsrot.

Dagens Opinion är ett politiskt obundet medieföretag som riktar sig till alla som arbetar med opinionsbildning.