Niklas Nordström nominerad till Årets politiker

Juryn till Dagens Opinions och Reform Acts utmärkelse Årets Opinionsbildare är klara med nomineringarna i klassen Årets Politiker för år 2016. Juryn har nominerat följande tre kandidater i kategorin Årets politiker.

Ibrahim Baylan (s), energiminister/samordningsminister – för att ha levererat det ingen trodde var möjligt, en blocköverskridande energiöverenskommelse som kommer att få stor effekt för hela Sverige lång tid framöver.

Isabella Lövin (mp), biståndsminister/klimatminister – för att i ett turbulent läge ha tagit över rollen både som språkrör och vice statsminister utan att tappa det som kännetecknar stora politiker: förmågan att driva fram och igenom politik.

Niklas Nordström (s), kommunalråd i Luleå – för att ha brukat sin kommunikativa förmåga till att sätta sin stad på rikskartan och samtidigt aldrig tveka om att ta riksdebatten i angelägna frågor.

Vinnarna utses på en gala på Fotografiska 9 mars med start 17.30. Galan kommer att live-streamas.

Årets Politiker
till den politiker som utmärkt sig särskilt vad gäller politiskt idéarbete, framflyttande av positioner, opinionsbildning och förmåga att skapa beslut av idéer.

Juryn för Årets Opinionsbildare 2016
Zoran Alagic
, presschef på Lärarnas Riksförbund
Fredrik Andersson
, vd för Miltton Labs
Helga Baagøe
, tidigare kommunikationschef på SVT och SJ, i dag fristående konsult.
Thomas Hartman
, kommunikationschef, Region Västerbotten
Boo Ehlin
, fristående kommunikationskonsult