Hertsöns hjärtpunkt firar fortsättningen

"Hjärtpunkten har blivit den levande och öppna mötesplatsen för alla Hertsöbor som vi hade hoppats på från början. Därför vill vi fortsätta med projektet", säger kommunalråd Niklas Nordström och Lulebos ordförande Emma Engelmark.

Glädjen var stor när Hertsöns hjärtpunkt firade idag att verksamheten får fortsätta i tre år till. Luleå kommun och Lulebo har kommit överens om att projektet Mötesplats Hertsön förlängs. Lulebo sponsrar hyran och Luleå kommun står för personalen.

- Hjärtpunkten har blivit den levande och öppna mötesplatsen för alla Hertsöbor som vi hade hoppats på från början. Därför vill vi fortsätta med projektet", säger kommunalråd Niklas Nordström och Lulebos ordförande Emma Engelmark.

Två anställda jobbar på Hjärtpunkten med allt från att förmedla kontakt till myndigheter till att boka lokal till föreningar. 20 föreningar nyttjar lokalen, bland annat Röda Korset, Rädda barnen, PRO, kyrkan, hyresgästföreningar. Försäkringskassan, arbetsförmedling eller ungdomsmottagningen informera vid olika tillfällen. Det erbjuds läxhjälp, det är körsång eller kafé på hjärtpunkten. Varje tisdag serveras soppa, varje onsdag gammaldags småkakor.

– Behovet är stort att möta människor eller läsa tidningen eller kolla på webben. Det betyder mycket för våra besökare att vi finns här för alla, även om man bara vill växla några ord, säger Devla Tomic på Hjärtpunkten.

Hjärtpunkten är öppen för alla vardagar mellan 10-17, onsdagar till kl 19.

Mötesplatsen startades i mars 2015 med syfte att inkludera och främja integration.