Ny rapport: Luleå bra på jämställdhet

Kultur och idrott är två områden där Luleå rankas högt när det gäller jämställdhet.

Luleå kommun är en av landets bästa kommuner när det gäller jämställdhet. Detta enligt rapporten Öppna jämförelser Jämställdhet.

För första gången har Sveriges kommuner och landsting sammanställt Öppna jämförelser om jämställdhet. Rapporten innehåller könsuppdelade nyckeltal för politisk representation, arbetsgivarfrågor och service till invånarna.

Luleå hamnar på 9:e plats bland Sveriges 290 kommuner när alla nyckeltal vägs samman. Kommunernas storlek har betydelse vid rankningen. I gruppen större städer ligger Luleå bäst till av alla.

Rapporten bygger på 18 nyckeltal för kommunerna. Luleås relativt bästa områden är kommunen som arbetsgivare (plats 14), kultur (plats 20) och idrott (plats 32).

Även de 21 landstingen och regionerna har rankats i rapporten. Norrbotten hamnar här på plats 7.

Mer om Öppna jämförelser Jämställdhetlänk till annan webbplats