• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Roger Danell ny stadsbyggnadschef

Roger Danell efterträder Bengt Jonsson och blir ny förvaltningschef för Luleå kommuns stadsbyggnadsförvaltning. Roger kommer närmast från en tjänst som produktions- och platschef för Saab Kockums i Karlskrona, men har en bakgrund inom Luleå kommunkoncern då han i drygt tre år var vd för Luleå Hamn AB.

Roger Danell

Roger Danell är utbildad civilekonom med inriktning mot logistik och strategi och har många års erfarenhet som ledare och chef inom Saab-koncernen, både i Sverige och i Sydafrika. De senaste två åren har Roger i sitt arbete som produktions- och platschef för Saab Kockums AB haft ansvar för företagets varvsanläggningar i Karlskrona och på Muskö med totalt cirka 400 medarbetare.

Under en treårsperiod mellan 2011-2014 var Roger Danell hamnchef i Luleå där han bland annat ansvarade för ombildningen av hamnförvaltningen och Luleå Bogserbåt AB till det helägda kommunala aktiebolaget Luleå Hamn AB.

Roger Danell har rötterna i Norrbotten, då han är född och uppvuxen i Haparanda, och han vänder nu åter till Luleå. Den här gången i rollen som förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen.

– Roger Danell är mycket kompetent och har ett tydligt ledarskap, vi är glada över att få hälsa honom välkommen tillbaka till Luleå kommun, säger kommundirektör Mikael Lekfalk. Med sin utbildningsbakgrund och sin långa erfarenhet som chef och ledare är jag övertygad om att han tillsammans med övriga medarbetare på stadsbyggnadsförvaltningen kommer att fortsätta bidra till Luleås starka utveckling.

Roger Danell börjar sin nya tjänst den 1 november 2016.