Politiker på prao i Luleåaffärer

Politiker på prao

Yvonne Stålnacke, Anders Josefsson och Niklas Nordström gav sig på torsdagen ut på prao i olika Luleåaffärer.

På torsdagen praoade kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström samt oppositionsrådet Anders Josefsson i olika affärer i stan. Initiativet kommer från Svensk Handel.

Handeln är en viktig arbetsgivare i Luleå som sysselsätter cirka 4000 personer, framför allt inom detaljhandeln. Enbart detaljhandeln omsätter över fem miljarder kronor årligen i kommunen.

Svensk Handel vill sprida förståelse för handelsföretagens roll och utmaningar och har därför tagit fram konceptet Prao Express där politiker besöker butiker. Så under torsdagen hoppade Niklas Nordström, Yvonne Stålnacke och Anders Josefsson in som praktikanter i sex olika Luleåaffärer.

Yvonne Stålnackes första butik var ICA Supermarket i centrum där hon togs emot av butikschefen Per Sjöström.

– Det pågår ett arbete i Luleå med att ta fram en handelsstrategi, sade hon. De här besöken är viktiga för att få input om vad som viktigt och vad vi bör tänka på.

Yvonne på prao

Yvonne Stålnacke och butikschef Per Sjöström hann också med en intervju.