Kulturstipendiater bjöd på skönsång

Skönsång, lite brandtal och beröm åt Luleås integrationsarbete. Det bjöd årets kulturstipendiater på vid måndagens kommunfullmäktigemöte.

Afghanskt kulturcenter

Föreningen Afghanskt kulturcenter i Norra Sverige representerades av Foreshteh Eshaghzahi, Ali Ahmad Eshaghzahi, Jamal Naser, Hakimi, Torpikay Ahmadyar, Prince Abbas Husseini, Zia Mohseni, Zamen Shafai och Arif Mohammad (med diplom).

– När kulturstipendierna delas ut står sommaren för dörren, konstaterade Omar Jakobsson, kulturnämndens ordförande, innan han presenterade årets kulturstipendiater.

Föreningen Afghanskt kulturcenter i Norra Sverige fick stipendium ”för sitt omfattande kulturarbete som skapat nya arenor för kulturyttringar från andra länder och som snabbt blivit en viktig del i Luleås kulturliv.”

Det var föreningens ordförande Arif Mohammad som i sitt tacktal passade på att hylla Luleå som en välkomnande kommun.

Syskonen Kunda

Syskonen Emanuel, Claudine och Christian Kunda utgör halva musikgänget.

Anders Alm, fotograf

Anders Alm, dokumentärfotograf.

Musikaliska syskon

Skönsången stod syskonen Kunda för: ”Everbody wants to be someone, everybody needs to go somewhere...”. Den supermusikaliska syskonskaran från Råneå har de senaste åren gett många uppskattade konserter.

Dokumentärfotografen Anders Alm belönades för sitt ”skickliga och mångåriga arbete med att skildra människors och miljöers öden i framförallt Norrbotten”.

Anders Alm har under flera decennier medverkat i många tidningsreportage, böcker och utställningar under flera decennier.

Alla tre stipendiaterna belönades med 15000 kronor, diplom och blommor.