Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Radiostudio

Sara Palmman och Ullacarin Palm

Luleå en bra kommun för personer med funktionsnedsättning

Luleå är en av landets bästa kommuner inom fysisk tillgänglighet och en arbetsmarknad som är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Lyssna på ett radioinslag om arbetet.

Myndigheten för delaktighet gör en årlig undersökning om tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i Sveriges kommunerlänk till annan webbplats. Enkäten undersöker kommunernas tillgänglighet inom fem områden: fysisk tillgänglighet, arbetsmarknad, idrott, kultur och utbildning.

Bland Sveriges kommuner är Luleå näst bäst på fysisk tillgänglighet och kommer på tredje plats när det gäller tillgänglig arbetsmarknad. Luleå har ett resultat över riksgenomsnittet inom samtliga undersökta områden. Resultatet är också något förbättrat sedan 2015 års undersökning.

Luleå kommun har ett pågående strategiskt arbete med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Samhällsstrategerna inom demokrati Ullacarin Palm och Sara Palmman berättar om undersökningen och arbetet i radio P4. Du kan höra deras medverkan vid 01.03 i inslaget.länk till annan webbplats

Läs mer om arbetet med tillgänglighet.