Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Engagemang för barn belönades

Anna Karlsson och Stefan Karlsson har tilldelats stipendiet Årets folkhälsoinsats av kommunfullmäktige. En klass i Avanskolan prisades samtidigt som Årets tryggaste skolklass.

Det handlar om stipendiet Årets trygghets- och folkhälsoinsats. Utöver ära får stipendiaterna också 5 000 kronor vardera.

Stefan och Anna Karlsson.

Stefan och Anna Karlsson, Vilda Kidz.

Årets folkhälsoinsats

Paret Anna och Stefan Karlsson driver föreningen VildaKidz som ordnar gratis aktiviteter på skolloven för barn och ungdomar från hela Norrbotten.

Juryns motivering:

VildaKidz är en ideell förening vars syfte är att göra det möjligt för barn att delta i aktiviteter oavsett ekonomiska förutsättningar. Exempel på aktiviteter som ordnas är sommarkollo och julfirande och varje år deltar cirka 300 barn.

VildaKidz fyller en viktig funktion i många barns liv och är därför ett bra exempel på gott folkhälsoarbete.

Årets tryggaste skolklass

Klass 5-6 i Avanskolan fick stipendiet Årets tryggaste skolklass. I motiveringen framgår att det inte började så bra efter en sammanslagning hösten 2014. Men med gemensamma krafter och olika övningar har man utvecklats till en stark och trygg klass.

Klass 5-6 vid Avanskolan

Eleverna i klass 5-6 vid Avanskolan tillsammans med sin lärare Cecilia Brosäter.

Juryns motivering:

Eleverna i klass 5-6 vid Avanskolan visar tillsammans med sin lärare Cecilia Brosäter att de hittat sitt bästa sätt att tillsammans arbeta för att vara en trygg klass. Elever och lärare har tillsammans och med stolthet nominerat sig själva till stipendiet.

Klass 5-6 har gjort en gemensam resa från en klass med utmaningar till en klass med bra sammanhållning. Alla hjälper varandra, tar ansvar för skolarbetet och ser till att klassen är trygg.

Klassen har upptäckt att värdegrundsarbete görs bäst tillsammans och att trygghet är grunden till att ha kul och göra ett bra skolarbete. Den insikten sprider klassen genom att vara goda förebilder i skolan.

Grattis till pristagarna!