Bild: Erik Öhman är glad över det stora intresset.

Erik Öhman är glad över det stora intresset.

Minst 100 rekryteras till nya flyktingboenden

Luleå kommun rekryterar just nu mycket personal för att klara av det ökade flyktingmottagandet.
– Vi ser mycket till lämplighet och erfarenhet, förklarar Erik Öhman från personalkontoret.

Det är bråda dagar för kommunens personalansvariga. Fram till 1 februari ska ett 40-tal personer rekryteras till de nya boendena för ensamkommande barn och ungdomar. Framför allt är det handledare som behövs.

För att effektivisera arbetet ordnar kommunen rekryteringsseminarier, två nu under december och ett i januari.

– Då kan vi ge vi gemensam information till alla som anmält intresse, säger Erik Öhman, chef för personalkontorets kompetensförsörjningsenhet.

– Vid seminarierna gör vi även enskilda intervjuer. Vi ser mycket till lämplighet och erfarenhet.

Enligt Erik Öhman har intresset för jobben hittills varit stort.

– Ja, det är ju meningsfulla jobb och personalen på boendena trivs väldigt bra.

Intern och extern rekrytering

För hela 2016 handlar det om minst 100 personer som ska rekryteras. Dessutom tillkommer semestervikarier under sommarmånaderna.

Utöver personal på alla boenden måste skolan och socialförvaltningen anställa lärare, socionomer och andra yrkeskategorier.

En del av rekryteringen sker internt. Ett dussintal lokalvårdare har till exempel anmält att de är intresserade av att arbeta på de nya boendena.

Studenter och pensionärer är två grupper som särskilt bearbetas.

Här kan du se Luleå kommuns aktuella integrationsjobb