Det går bra för Luleå

Under året som gått har Luleå fått flera fina utmärkelser och placerat sig högt i olika rankingar.

Så här ser andra på oss:

• Årets tillväxtkommun i Sverige enligt Arena för tillväxt.
  • Norrlands superkommun enligt tidningen Dagens Samhälle.
  • Sveriges starkaste platsvarumärke enligt Placebrander AB.
  • Bästa kommun i Norrland i tidningen Fokus Bäst att bo-lista.
  • Luleå har Sveriges sjunde mest nöjda kommunmedborgare i SCB:s medborgarundersökning.
  • Luleåborna är Sveriges mest nöjda medborgare när det gäller kulturellt utbud, fritidsmöjligheter och tillgången till idrotts- och motionsanläggningar enligt SCB:s medborgarundersökning.
  • Sveriges tredje bästa skolkommun enligt Lärarförbundet.
  • Årets Idrottskommun i Norrbotten enligt Norrbottens Idrottsförbund och Sveriges elfte bästa idrottskommun enligt tidningen Sport & Affärer.
  • På åttonde plats och bäst i Norrland när RFSL hbtq-rankar Sveriges kommuner.
  • Bättre företagsklimat än snittet i landet enligt SKL:s mätning.
  • Sveriges lägsta energipriser i Nils Holgersson-mätningen.
  • LLT har tio år i rad haft Sveriges mest nöjda resenärer i Kollektivtrafikbarometern.
  • Luleå Energi har åtta år i rad haft Sveriges nöjdaste kunder enligt Svensk kvalitetsindex.

Tack till alla er som varit med och gjort detta möjligt!

Vill ni visa andra varför Luleå är så bra, så finns broschyren "123 skäl att gilla Luleå och Luleå kommun" att hämta i Stadshusets reception eller ladda ner som pdföppnas i nytt fönster.

Annons i Kuriren, NSD och Extra:

Annons Det går bra för Luleå