Luleås frivilliga resursgrupp söker dig som vill hjälpa till vid kriser

Har du de egenskaper som krävs för att snabbt rycka in och hjälpa till vid extraordinära händelser eller andra kriser? Då kan du gå med i Luleås frivilliga resursgrupp (FRG).

Luleå har haft Frivilliga resursgrupper i över tio år men det finns nu behov av att rekrytera fler personer.

Medgivande från arbetsgivaren

Du måste ha medgivande från din arbetsgivare att du kan lämna arbetet när det behövs. Ersättning enligt avtalet ”Räddningsman i beredskap”.

Vid en kris kan kommunen kalla in FRG för att förstärka ordinarie resurser. Det kan till exempel gälla bränder, större olyckor, elavbrott, stora flyktingströmmar eller stöd till kommunens krisgrupp.

Civilförsvarsförbundet utbildar

I utbildningen ingår bland annat krishantering, kommunkunskap, brandskydd, första hjälpen och hjärt- lungräddning.

Är du intresserad?

Anmäl dig till Gunilla eller Margaretha, lulea@civil2.se

Läs mer om Luleås frivilliga resursgrupp