Lösning för kommunens deltidsbrandmän

Brandmännens Riksförbund har igår kväll kommit överens med Sveriges Kommuner och Landsting om ett nytt avtal till deltidsbrandmännen. Detta innebär att samtliga konfliktåtgärder är avblåsta samt att liggande varsel återkallas.

-Vi är jätteglada att konflikten löste sig. Avtalet innebär en höjning av både beredskapsersättning och ersättning vid akuta insatser, säger Luleå kommuns räddningschef Patrik Bylin.

Förutom ökade ersättningar ska båda parter under avtalsperioden gemensamt analysera om behovet finns för att ändra arbetsvillkoren. Det nya avtalet omfattar inte fler än 50 personer som arbetar deltid som beredskapsbrandmän.

Avtalet gäller för tiden 21 juli 2015 till 30 september 2016. Inom Luleå kommun har 10 beredskapsbrandmän på deltidsstationen i Råneå omfattats av konflikten.