Många ville prata med kommunledningen

Många ville prata med Yvonne Stålnacke, bland annat om förslaget att lägga ner skolan i Vitå.

Onsdagskvällens öppna hus med kommunledningen lockade ett 70-tal personer. Det blev tidvis intensiva diskussioner om både stora och mindre frågor.

Redan vid 18-tiden fanns uppåt 50 personer på plats som ville träffa kommunalrådet Yvonne Stålnacke, kommundirektören Anne Karlenius och vice kommundirektören Peter Kieri. Eftersom det var våffeldagen bjöds det på våfflor.

Yvonne Stålnacke hälsade välkommen och sen blev det snabbt diskussioner runt borden på Café Glimten.

En stor grupp ville diskutera förslaget om att lägga ner Vitåskolan. Ett annat gäng ifrågasatte en återvinningscentral på Lövskatan.

Kommunalrådet Yvonne Stålnacke i glatt samtal.

Vice kommundirektör Peter Kieri får en beundrande blick.

Under de två timmarna som cafékvällen varade dök det förstås upp hel del andra frågor, allt från äldrevård och skärgårdsutveckling till ett förslag om dekaler för hundbajspåsar som villaägare kan klistra på sina sopkärl.

Café Glimten är ett socialt kooperativ med sju anställda. Lokalen finns i samma byggnad som Örnens vård och omsorgsboende.

Birger Engström i mitten vill ha bättre ordning i tuben över Varvsleden.