Diplom för bra tillgänglighet

Robert Lundberg och Maria Öhrner från Humana överlämnar diplom och blommor till kommunens representanter Anita Geijer och Ullacarin Palm.

För föredömligt tillgänglighetsarbete.

Luleå kommuns arbete med tillgänglighet har åter prisats. På torsdagen överlämnades ett diplom till tillgänglighetsrådets ordförande Anita Geijer.

Enligt företaget Humanas tillgänglighetsbarometer för 2014 ligger Luleå på en tolfte plats i landet. Att kommunen erbjuder sommarjobb för unga med funktionsnedsättning bidrar till den goda placeringen.

Diplomet överlämnades när det kommunala tillgänglighetsnätverket möttes på torsdagen. Ett 15-tal representanter från olika förvaltningar och kommunala bolag deltog vid träffen.

– Nätverket är en viktig del i Luleå kommuns arbete för att förbättra vardagen för personer med funktionsnedsättning, säger Ullacarin Palm, tillgänglighetsstrateg.

– Luleå kommun har ställt in kompassnålen rätt. Nu gäller det att fortsätta förbättra och utveckla arbetet.

Temat för torsdagens träff var rörelse och rekreation. Bland annat berättade Micke Boström från Norrbottens handikappidrottsförbund om havskajakpaddling och Andreas Eriksson, projektledare på fritidsförvaltningen, om Sportoteket. Det senare startar utlåning av idrottsutrustning i januari.