Medborgarförslag belönades

Två förskoleelever från Ängskolan lämnade in ett medborgarförslag för en ishall på Hertsön. Idag fick Alexander Larsson och Noah Vidmark hockeybiljetter från kommunalrådet Yvonne Stålnacke.

Alexander Larsson (t.v.) och Noah Vidmark fick hockeybiljetter av kommunalrådet. Det blev en överraskning! Foton: Frank Rizo

Alexander Larsson och Noah Vidmark är väldigt hockeyintresserade. Noah tränar hockey på Cooparena och Alexander skulle gärna träna, helst på Hertsön. De är sju år gamla och går i Ängskolan på Hertsön. Där skulle det finnas en ishall, tyckte pojkarna och skissade också ett förslag på hur den skulle se ut. Skolans rektor hjälpte Alexander och Noah att skriva och lämna in förslaget. Nu avslogs medborgarförslaget visserligen idag, men modet att lämna in det belönades med fribiljetterna.

Så här skulle ishallen se ut, visar Noah

- Vi vill också ha en ishall helst i varje bostadsområde, men det blir för dyrt. Luleå har redan idag många fler ishallar än andra kommuner. Men det är bra att våra unga Luleåborna vill utveckla sin stad, förklarar kommunalrådet Yvonne Stålnacke.

Pojkarna fick alltså inte en ishall på Hertsön. Men utöver biljetter till en Luleå hockeymatch så fick Alexander och Noah också insyn i hur Luleå kommun hanterar medborgarförslag. Och att få vara med en presskonferens är väl inte heller så dåligt.