Rekordstort intresse för hälsovecka

För femte året arrangerar Luleå kommun en hälsovecka för sin personal. I år är intresset rekordstort. Kommunjoggen på torsdag kväll på Ormberget lockar nästan dubbelt så många som tidigare.

600 är förhandsanmälda till Kommunjoggen på Ormberget torsdag kväll.

Sista veckan i augusti går i hälsans tecken för de kommunanställda. Veckan bjuder på ett digert smörgåsbord av aktiviteter – och inte enbart av det svettiga slaget.

Hälsoveckan inleddes på måndagen med ett tiotal föreläsningar och diverse prova-på-aktiviteter i Kulturens hus. Det var ofta knökfullt i salarna.

Andra inslag under veckan är sång för hälsa, olika skapa aktiviteter, yogaövningar, golf i Rutvik, dans, spökvandring på Hägnan och promenader.

Idrottspyskolog Susanne Petterssons föreläsningar i Kulturens hus om den inre kraften var populära.

Projekt Hälsofrämjande arbetsplatser

Det största enskilda arrangemanget är Kommunjoggen nu på torsdag kväll på Ormberget med 600 anmälda.

– Otroligt, säger Erik Öhman, en av organisatörerna på personalkontoret. Vi är glada över att så många medarbetare är måna om sin hälsa och tar vara på möjligheten att vara med.

Erik Öhman tror att en förklaring till det stora intresset kan vara projektet Hälsofrämjande arbetsplatser som drogs igång i våras.

– Alla chefer ska utbildas och det påverkar förstås.

Hälsoveckan avslutas med en ”After hälsa”-resa till Klubbviken.