Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hjärtutställning "mångfald berikar" i Stadshuset

Entrén till Stadshuset har fyllts med hjärtan. Det är några av de 170 hjärtan som har hängt i Hertsö galleria. Elever från Svedjeskolan invigde utställningen tillsammans med kommunalrådet Yvonne Stålnacke.

Elever från Svedjeskolan tillsammans med Kommunalrådet Yvonne Stålnacke och Devla Tomic

När Devla Tomic hade invigningen av "170 hjärtan" i Hertsö galleria för drygt två veckor sen var Kommunalrådet Yvonne Stålnacke med på den invigningen. Där sa Yvonne att dessa  hjärtan borde hänga i Stadshuset så att alla kan ta del av dem, även de som inte kan ta sig till Hertsön. Så Devla kollade upp om detta var möjligt och idag hänger det flera hjärtan i entrén till Stadshuset.

"Alla hjärtan är olika, precis som vi människor"

Det var elever från Svedjeskolan i årskurs 1 och 3 som tillsammans med Yvonne Stålnacke invigde utställningen. Svedjeskolan är den enda grundkulturskola som finns i Kommunen.

– Helt fantastiskt! Inleder Yvonne Stålnacke med. Det är så många fina hjärtan här, och alla är olika. Jag ser lila hjärtan, det finns stora, små och även glittriga. Och det är precis som med oss människor, vi är olika. Vi är stora, små, tjocka, smala, ljusa och mörka. Men en sak har vi alla gemensamt, vi har ett hjärta. Oavsett ursprung. Till Luleå är alla välkomna, och tack till er elever som hjälper oss att sprida det budskapet.

Efter dessa ord fortsätter eleverna med sång. Den avslutande sången var "Hertsön i vårt hjärta" med melodi från Stockholm i mitt hjärta.

Hjärtutställningen i Stadshuset kommer att finnas mellan 14-23 maj.