EU-valet 25 maj 2014

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. Vi ska då välja vilka 20 ledamöter som ska representera Sverige. Senast den 7 maj får du ditt röstkort skickat till dig och då kan du också förtidsrösta.

Rösta i förväg

Från och med 7 maj kan du förtidsrösta. På ditt röstkort finns förslag på platser och öppettider. Du kan också ta med ditt röstkort till Konsthallen i Kulturens hus och förtidsrösta där.

Här kan du läsa om vilken lokal som ligger nära dig och hur du hittar dit.länk till annan webbplats Glöm inte att du måste ha med dig ditt röstkort och id-handling för att få rösta.

Behöver du ett nytt röstkort?

Har du inte fått ditt röstkort eller behöver du ett nytt, kan du kontakta valnämnden på telefonnummer 0920-45 40 50 eller mejlaValmyndigheten rostkort@val.se. Du ska ha fått ditt röstkort senast 7 maj i din brevlåda.

Din vallokal kan ha ändrats!

I år kan du som tidigare röstat i Luleå ha fått en annan vallokal som du ska gå till för att rösta på valdagen den 25 maj. Valdistriktsindelningen har gjorts om och det innebär att andra lokaler används. På ditt röstkort står det vilken lokal du ska gå till.

Se mer information om valet