170 hjärtan i Hertsö galleria

Devla Tomic ligger bakom hjärtutställningen på Hertsön.

Det hänger 170 hjärtan i Hertsö galleria. 170 symboler för mångfald och vänlighet på Hertsön.

Nästan alla 170 hjärtan är gjorda av Devla Tomic. Hon arbetar på arbetsmarknads-förvaltningen och med montern i Hertsö galleria.

– Vårt motto är: om du öppnar ditt hjärta så ryms det väldigt många i det, förklarade Devla Tomic.

Brita Ström fixar tilltugg.

Alla är olika

Hjärtutställningen invigdes på fredagen av kommunfullmäktiges ordförande Margaretha Lindbäck och kommunalrådet Yvonne Stålnacke.

– Helt fantastiskt! tyckte Yvonne Stålnacke. Alla hjärtan är olika. Så är det också med oss människor och alla är välkomna till Luleå.

Roine Carlsson från Coompanion berättade kort om ett socialt kooperativ som startar till hösten. Det ska bland annat jobba med hushållsnära tjänster. Ett annat socialt kooperativ som är i startgroparna är Bevara Digitalt.

Foto: Heidi Parviainen

Barn från Svedjeskolan med egna hjärtan.