Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Luleås kommunala tillgänglighetsnätverk

Luleås kommunala tillgänglighetsnätverk

Luleå prisat för arbete med tillgänglighet

Idag tog Luleå kommun emot Humanas diplom för föredömligt tillgänglighetsarbete. Kommunen får priset för att ha förbättrat tillgängligheten och delaktigheten för invånarna.

Tillgänglighetsstrateg Ullacarin Palm och kommunalrådet Yvonne Stålnacke tog emot diplomet på dagens tillgänglighetsnätverk. Maria Öhrner och Robert Lundberg från Humana tyckte att det var roligt att Luleå och Norrland gör bra ifrån sig på området tillgänglighet.

- Det har varit oerhört viktigt att våra politiker har gjort tillgänglighet till en del av visionen och vår översiktsplan, säger Ullacarin Palm.

Humana gör årliga mätningar av tillgängligheten för funktionshindrade i landets kommuner. Sedan 2011 har Luleå klättrat från 140:e plats till en niondeplats 2013 och är bäst i Norrbotten.

Läs mer om kommunens arbete med tillgänglighet på tillgänglighetswebben. Se också Kurirens reportagelänk till annan webbplats.

Robert Lundberg från Humana räcker diplomet till kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Ullacarin Palm får blommor av Maria Öhrner från Humana.

Hinder för arbete ska bort

Tillgänglighetsnätverkets möte hade temat funktionsnedsättning och arbete. Representanter från kommunen och arbetsförmedlingen tog upp goda exempel och områden som kan utvecklas.

Arbetskonsult Anette Hedman arbetar med utgångspunkt i den arbetssökandes intresse och förmåga.

Åsa Tomtéen Jacobsson från personalkontoret utbildar cheferna i mångfaldstänkande.

Arbetsmarknadsförvaltningen berättade bland annat om arbete med integration.