Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nya stadsbyggnadschefen på plats

Malin Lagerwall, chef för stadsbyggnadskontoret.

Malin Lagerwall, chef för stadsbyggnadskontoret.

Malin Lagerwall har tillträtt som chef för stadsbyggnadskontoret.

Malin Lagerwall är 35 år och är uppvuxen i Yttertavle utanför Umeå. Hon har läst pol mag-programmet vid Umeå universitet och även studerat statsvetenskap, GIS med mera.

Hon flyttade till Luleå 2002 och har haft flera olika arbeten sedan dess, bland annat som samhällsplanerare och projektledare. Senast var hon avdelningschef vid Tyréns i Luleå. Malin Lagerwall har också hunnit vara ordförande i miljönämnden samt styrelseordförande i Lulebo.

Skapa rätta förutsättningarna

Den nye stadsbyggnadschefen är väl medveten om de stora förväntningarna.

– Det händer väldigt mycket i stan och det ska det göra. Stadsbyggnadskontoret är en spindel i nätet för att skapa de rätta förutsättningarna för att kunna bli tiotusen fler invånare.

Organisationen för kommunens samhällsplanering ska ses över. Men Malin Lagerwall tycker att det är för tidigt för henne att ha någon åsikt om hur den bör se ut.

– Utredningen ska titta på om det görs dubbelarbete eller om det finns saker som faller mellan stolarna. Kanske behövs det en annan organisation eller att vissa funktioner flyttas.

Luleå har stor potential

Malin Lagerwall säger att hon trivs väldigt bra i Luleå.

– Det är en trevlig stad med vacker natur och fin skärgård. 

– Men jag tycker också att det finns en stor utvecklingspotential. Jag skulle gärna se fler människor ute, det skulle skapa mer liv i stan.