Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kommunen gör allt för att hjälpa till att lösa bostadssituationen för drabbade studenter

65 studentlägenheter totalförstördes i en brand natten mot lördagen. Luleå kommun gör nu allt för att hjälpa till att lösa bostadssituationen för de drabbade och planerar för 60 modullägenheter på Bergviken.

Ett informationsmöte hölls måndag den 2 september där kommun, universitet med flera berättde om vad som görs för att underlätta situationen för de studenter som drabbades av branden.

Kommunen har bokat 60 modullägenheter som ska ställas upp på Bergviken på samma plats där Bergviksskolan tidigare stod. I mitten av oktober kommer de första lägenheterna att vara klara för inflyttning. Tekniska förvaltningen jobbar intensivt med att förbereda markarbetet.

- Det här är en extra ordinär situation, ett nödläge för de drabbade, säger kommunalråd Karl Petersen. Vi är måna om att studenterna får en bra studiemiljö trots det som hänt. Därför agerar vi direkt.

Lägenheterna är på 14,5 kvadratmeter, utrustade med eget pentry och dusch. Tilldelningen av lägenheterna kommer att samordnas med universitetet.

- Vi gör allt som står i vår makt för att bidra till att lösa bostadssituationen i denna akuta situation, säger kommunchef Anne Karlenius.

Stöd till de drabbade

Förutom bostadssituationen är det mycket annat som påverkas. Socialförvaltningen fanns på plats på universitetet i Studenthälsans lokaler varje dag under veckan efter branden mellan kl 13-15 för personligt eller ekonomiskt stöd. Socialtjänstens mottagningssektion kan kontaktas direkt på telefon 0920 - 45 44 75.

Mer info

Samlad information för dig som är drabbad hittar du på universitetets hemsidalänk till annan webbplats