E-faktura

E-faktura företag

Luleå kommun har möjlighet att skicka kundfakturor i formatet Peppol BIS 3. Då behöver vi organisationsnummer och uppgifter om Actor ID/Peppol ID.
Skicka e-post till ekonomicenter@lulea.se om ni önskar E-faktura via Peppol.

PDF-faktura till företag

Luleå kommun har möjlighet att skicka kundfaktura i PDF format. Då behöver vi organisationsnummer och mailadress dit fakturan ska skickas. Skicka e-post till ekonomicenter@lulea.se om ni önskar PDF-faktura.

E-faktura privat

Du kan förenkla betalning av fakturor till kommunen genom att anmäla dig via din internetbank. Med tjänsten elektronisk faktura får du din faktura direkt till din internetbank i stället för på papper hem i brevlådan.

Ännu enklare blir det om du kombinerar e-faktura med autobetalning, se nedan.

Anmälan e-faktura

  1. Logga in på internetbanken.
  2. Du klickar dig fram till ”Anmälan e-faktura / Anmälan elektronisk faktura”.
  3. Sök efter Luleå kommun och anmäl e-faktura.
  4. Klart!

De elektroniska fakturorna är försedda med ett skydd så att inga uppgifter i fakturan  kan förändras eller läsas av någon annan än fakturamottagaren.

Autobetalning

Du kan via din internetbank beställa autobetalning av e-faktura, vilket innebär att fakturan läggs upp automatiskt för betalning på förfallodagen (se din internetbank för vidare instruktioner).

Avanmälan

Om du byter kontonummer (bank) ska du avsluta ditt tidigare medgivande om e-faktura innan du skickar in en ny anmälan. Kontakta din bank vid frågor.

Anslutna banker

För att kunna ta emot en e-faktura ska du vara internetbankskund hos någon av nedan anslutna banker. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor. Det ingår i Internetbanken.

Sidan uppdaterades den 6 maj 2021