Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Schysst frukost med Fairtrade City Luleå!

Temat för årets Fairtrade-kampanj som pågår just nu är "Schysst frukost"! Visste du att dagens viktigaste måltid även kan bidra till att göra världen lite mer rättvis, om du väljer Fairtrade-märkta produkter? Låt till exempel vår frukostbjudning eller vår fototävling inspirera dig till nya, schyssta, frukostvanor!

Syftet med kampanjen "Schysst frukost" är att vi ska tänka till lite extra när vi väljer vad vi äter på morgonen. Kan din frukost bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom får en bättre tillvaro? Självklart! Väljer du Fairtrade-märkt vet du att varan har producerats under schyssta villkor - rättvis betalning, bättre arbetsvillkor och inget barnarbete. En extra god start på dagen! Luleå är en diplomerad Fairtrade City, och du hittar Fairtrade-märkt i många av stadens butiker, restauranger och caféer. 

Schysst frukostbjudning 20:e oktober

Fairtrade City Luleå anordnar i samarbete med föreningen Djurens Rätt Boden-Luleå en riktigt schysst frukost. Tidpunkten är lördagen den 20:e oktober mellan kl 09.00 och 11.00 och vi håller till i NBV:s lokaler (Stationsgatan 72, mittemot järnvägsstationen). Ni blir bjudna på Fairtrade-märkt och helt vegansk frukost - schysst mot både människor och djur. Helt gratis! Begränsat antal platser, klicka här för att göra anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Tävling - vinn utflykt till Världsbutiken i Gunnarsbyn!

Tillsammans med Piteå och Skellefteå, som också är Fairtrade Cities, anordnar vi en fototävling där vinsten är en utflykt för dig och en vän till Världsbutiken i Gunnarsbyn, den 17:e november.

För att delta; ta ett fotografi med temat "schysst frukost", där Fairtrade-loggan syns tydligt någonstans i bilden. Lägg ut bilden på sociala medier med hashtagsen #schysstfrukost och #fairtradeluleå2018. Kom ihåg att kontot måste vara öppet så att vi kan se bidraget. Publicera bilden senast 21:a oktober!

Bilderna bedöms utifrån kreativitet och i vilken grad de kommunicerar en Fairtrade-inspirerad frukost. Vinnaren får en resa för två personer till Världsbutiken i Gunnarsbyn. Världsbutiker kallas de butiker som är specialiserade på försäljning av varor som är rättvist handlade. Det kommer att bli en spännande dag med många trevliga överraskningar!

Lycka till!

Vid frågor, kontakt gärna kommunens Fairtrade-samordnare på elisabeth.persson@lulea.se

Läs mer om kampananjen Schysst frukostlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om Fairtradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om Fairtrade City Luleå
Läs mer om Världsbutiken i Gunnarsbynlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster