Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fika rättvist torsdagen den 20 oktober och tävla om korg med Fairtrade-produkter

Den 20 oktober är det stora Fairtrade-fikadagen i hela Sverige. Arrangera ert eget Fairtrade-fika här i Luleå, skicka in en bild på ert fika och var med och tävla om korg full av schyssta produkter!

Den 20 oktober är det dags för årets stora fikadag – Fairtrade Challenge. Dela din bästa fikabild och var med och tävla om en korg full med Fairtrade-märkta produkter (värde ca 1300 kronor).

Du kan delta i tävlingen på två sätt:

1. Ladda upp en bild i sociala medier med #fairtradechallengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för att bilden ska synas för oss måste din profil vara öppen).

eller

2. Logga in på mina sidor på www.fairtradechallenge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ladda upp en bild på fikapausen där.

Söndagen den 30 oktober är sista dagen du kan ladda upp en bild. Fem finalister kommer sedan att presenteras på fairtrade.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och till sist avgör ni besökare vem som vinner. Under första veckan i november tillkännager vi vinnaren i bildtävlingen. Namnen på finalisterna publiceras och underrättas även personligen.

Lycka till!

 

Fakta om Fairtrade Challenge 

Den 20 oktober är det dags för Fairtrade Challenge, en kampanj som utmanar hela Sverige att sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad det gör. För åttonde året i rad försöker vi få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt under en och samma dag.

Det är enkelt att vara med! Allt du behöver göra är att fika med minst en Fairtrade-märkt produkt någon gång den 20 oktober. Delta i någon av alla fikapauser som anordnas runtom i landet eller ordna en egen fika hemma, på jobbet, i skolan, med föreningen eller var du vill. Se till att registrera din fika på www.fairtradechallenge.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var med och sprid inbjudan till alla dina Facebook-vänner, för ju fler vi är som fikar Fairtrade-märkt den 20 oktober, desto större skillnad gör vi för de odlare och anställda som producerar våra varor. På www.butik.fairtrade.se/fairtrade-challenge/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns det även massvis med material att beställa eller ladda ner inför och under fikadagen, så som affischer, flyers, pluggar och banners.

Glöm inte också att sprida kampanjen i sociala medier under#fairtradechallengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du har frågor eller vill veta mer om Fairtrade Challenge, besökwww.fairtradechallenge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller maila fika@fairtrade.se

Visst vill vi i Luleå också vara med och fika Fairtrade, Fairtrade Challenge Luleå!? Alla fikapauser, stora som små, enkla eller mer avancerade, är lika viktiga. Du och din arbetsplats, dina vänner eller din familj kan vara med och göra skillnad! 

 

 

 

Vad är Fairtrade?

Fairtrade är en oberoende certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i länder med utbredd fattigdom. Kontrollerna utförs av Flocert, ett oberoende kontrollorgan med ISO65-ackreditering. Fairtrade-märkta varor säljs idag globalt i 125 länder. Läs mer på fairtrade.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Luleå är en Fairtrade City

Att vara en Fairtrade City innebär att vi ska arbeta för att öka utbud och efterfrågan på Fairtrade-märkta produkter.

Läs mer om Fairtrade City Luleå här