Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fira World Fair Trade Day med att byta till Fairtrade på jobbet!

Den 14 maj firas World Fair Trade Day över hela världen och styrgruppen för Fairtrade City Luleå vill passa på att uppmärksamma Fairtrade Sveriges kampanj - Fairtrade på jobbet! Byt till Fairtrade på jobbet och var med i lokal utlottning av Fairtrade-hantverk och choklad!

Vi konsumerar allt mer mat och dryck utanför hemmet, och en stor del av vårt kaffe och te dricks på våra arbetsplatser. Att byta till Fairtrade är ett enkelt och konkret sätt att bidra till att odlare och anställda i länder som producerar de varor vi konsumerar kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Var en del av Fairtrade City Luleå!

Luleå är en diplomerad Fairtrade City och som en sådan har vi åtagit oss att öka utbud och efterfrågan av Fairtrade-märkta produkter i vår stad. Visst vill du och din arbetsplats, organisation eller företag också vara med och bidra till att de människor som odlar och producerar till exempel det kaffet eller teet vi dricker varje dag ska få det bättre? Visst smakar kaffet godare om vi vet att de som odlat och skördat bönorna har en bra lön och bra arbetsvillkor och att det inte är barn som arbetat i produktionen?

Byt till Fairtrade på jobbet och delta i lokal utlottning!

Luleå kommunfullmäktige har beslutat att Luleå kommun ska servera enbart Fairtrade-märkt kaffe och te i sina verksamheter. Hur ser det ut på din arbetsplats? Är kaffet och teet i ert fikarum Fairtrade-märkt?

Välj Fairtrade på jobbet ni också och gör skillnad lite varje dag! Registrera er sedan på fairtrade.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och inspirera andra att göra likadant.

Fairtrade på jobbet är ett koncept för alla som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker (eller annan produkt) och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter som t ex chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.

Genom att registrera sig kommer man med på kartan över arbetsplatser som tar socialt ansvar i fikarummet samt erhåller ett välkomstkit och ett diplom från Fairtrade Sverige att sätta upp på arbetsplatsen.

Alla arbetsplatser/fikarum i Luleå som registrerar sig senast den 10 juni är med i utlottning av Fairtrade-hantverk och choklad!

Registrera din arbetsplats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Tillsammans gör vi Luleå ännu mer rättvist!

Styrgruppen för Fairtrade City Luleå

Yvonne Stålnacke, kommunalråd
Anders Bylund, Luleå kommun
Emma Breheim, Luleå kommun
Maria Paulsson, Luleå kommun
Lena Hedberg, Luleå kommun
Daniel Andersson, Ica Kvantum Stormarknad
Urban Winther, Willys
Nicklas Larsson, Luleå Näringsliv AB
Marlene Bolstad, Visit Luleå
Jonas Björnström, Clarion Hotel Sense
Åsa Kangasharju, Café REKOmmenderas
Mona Eriksson, Luleå Domkyrkoförsamling
Katarina Thingvall, Råneå församling
Ulrika Ceder, Nederluleå församling
Rolf Viklund, Latinamerikakommittén
Tora Mårtensson, student
Camilla Sundberg/Erica Ohlsson, Vårdförbundet