Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lätt att handla och fika rättvist i Luleå!

Alltfler butiker, caféer och restauranger säljer eller serverar Fairtrade-produkter i Luleå och utbudet av olika Fairtrade-märkta produkter fortsätter att öka!

Hjälp till att minska orättvisor och fattigdom i världen du också genom att handla och fika Fairtrade! Det är enkelt att göra skillnad!

Luleå är en Fairtrade City  vilket innebär att vi arbetar för att öka utbudet och konsumtionen av FT-produkter. För att hålla koll på utbudet gör vi varje år en inventering där vi undersöker hur många butiker, caféer, restauranger och hotell som säljer eller serverar Fairtrade-produkter samt hur många arbetsplatser som fikar schysst.

Årets inventering är avklarad och resultatet är positivt! Fairtrade-utbudet i Luleås livsmedelsbutiker fortsätter att öka och fler caféer och restauranger än någonsin serverar Fairtrade-produkter. Det är alltså lätt att handla och fika rättvist i Luleå!

Gå till listan över butiker, caféer, hotell och restauranger som säljer eller serverar Fairtrade

 Några Fairtrade-märkta produkter från Luleås livsmedelsbutiker

Några Fairtrade-märkta produkter från Luleås livsmedelsbutiker

Finns inte ditt favoritcafé eller din favoritbutik med på listan så säljer eller serverar de kanske inga Fairtrade-produkter. Fråga och föreslå att de tar in det till nästa gång du kommer dit!

Det är endast vi konsumenter med vår efterfrågan som kan förändra utbud och konsumtion av rättvist producerade varor. Visst vill vi på ett enkelt sätt bidra till minskad fattigdom, mindre barnarbete och en rättvisare värld!

Viktigt att tänka på är dock att det inte är en heltäckande inventering av Luleås ALLA butiker, serveringsställen osv eftersom till det räcker inte arbetstiden.


De butiker och serveringsställen som inte finns med på listan men säljer eller serverar Fairtrade-produkter uppmanas att höra av sig till Luleå kommuns Fairtrade-samordnare!

Läs mer om Fairtrade City Luleålänk till annan webbplats

Läs mer om Fairtradelänk till annan webbplats