Luleå kommun logo

Välkommen till högstadiet i Luleå kommun

På den här webbplatsen berättar vi framförallt mer om skolor med högstadieverksamhet, inte minst för er som står inför beslutet att välja skola. Vissa skolor har verksamhet ända från förskoleklass till årskurs 9, andra från årskurs 4 eller 7. Varje skola har en egen sida där du hittar filmer och texter om skolorna.

 

Lär känna varje skola – med elevernas egna ord

Varje skolas elevråd har tillsammans med sina lärare och rektorer bestämt vad de själva vill säga om sin skola, i film och i text. Med sina egna ord berättar eleverna om vad som är bäst med skolan, hur kulturen är, vad som är speciellt med just deras skola och varför de tycker att du ska välja att gå där. När allt kommer omkring, vilka känner sin skola bättre än eleverna själva? För oss är det ett sätt att levandegöra det vi tycker är viktigt på riktigt: elevinflytande och ansvar, att verkligen ge röst och plats åt våra kloka elever.

Om skolan i Luleå kommun

Luleå kommuns skolor och fritidshem är öppna för alla barn och elever. Öppna för alla kulturer och individer, utmaningar och unika förutsättningar. Tillsammans skapar vi en skola där alla våra barn och elever ska kunna hitta sin plats, erövra ny kunskap och göra sin röst hörd, från sexåringarna i förskoleklass till tonåringarna i årskurs 9. Välkommen till skolan i Luleå kommun - en skola med hjärtat för varje barn.

Senast publicerad: 2020-12-23Senast uppdaterad: 2020-12-23