Luleå kommun logo

Företagssupporten covid-19

Coronaviruset (covid-19) påverkar samhället och näringslivet i stor utsträckning. En av konsekvenserna är att många företag och entreprenörer drabbas hårt ekonomiskt. Företagssupporten är en kanal där du som företagare kan ställa frågor om vilka möjligheter det finns att ta del av de insatser och stöd som finns tillgängliga. Här kan du få vägledning i hur du hittar information och hur du går till väga för att exempelvis söka anstånd med skatter och avgifter.

Nedan hittar du kontaktformulär till Luleå kommuns företagssupport samt länkar till flertalet myndigheter och instanser som ansvarar för information och tillämpning av stödinsatser.

Kontakta företagssupporten

Skicka dina frågor, utmaningar och förslag nedan för att få kontakt med oss och få svar på dina frågor. Tillsammans med dig skapar vi innehållet. Fyll i ditt telefonnummer så blir du kontaktad av oss.

Företagssupporten är öppen 8-17 måndag till fredag och vi har ambitionen att återkoppla eller kontakta dig så snart som möjligt. Du kan dock lämna ett meddelande till Företagssupporten när som helst på dygnet. Vi har tystnadsplikt och behandlar dina uppgifter konfidentielltVad gör Luleå kommun för att stötta näringslivet?

  • Inrättar företagssupporten samordnad med Luleå Business Region.
  • Kommunens anställda får ett presentkort på 300 kronor.
  • Snabbare utbetalning till kommunens leverantörer, vilket innebär 15 dagar istället för nuvarande 30 dagar.
  • Kommunens arrangemang och konferenser kommer i första hand ombokas istället för att avbokas.
  • Uteserveringar kan öppnas tidigare än 1 maj 2020.
  • Icke-verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden skjuts upp.
  • E-tjänst skapas för att underlätta åtkomsten till kommunens direktupphandlingarlänk till annan webbplats
  • Underlättar för företag i kommande upphandlingar genom lägre årsomsättnings- och ratingkrav.


Länkar till mer information hos andra myndigheter/aktörer

Näringslivets samverkansråd

Vi finns till för dig, tillsammans med flera av näringslivets olika intresseorganisationer vill vi bidra med kompetens för att försöka besvara dina frågor.

Luleå kommun och Luleå Business Region uppdaterar och utvecklar företagssupporten löpande med expertkunskap från näringslivsrepresentanter i det nybildade Näringslivsrådet. Vi följer kontinuerligt de besked och beslut som regeringen

Luleå Näringsliv Holding

Senast publicerad: 2021-03-03Senast uppdaterad: 2021-03-03