Luleå kommun logo

Företagssupporten covid-19

Många entreprenörer och företagare har drabbats hårt av coronapandemin. Företagssupporten är en kanal där du som företagare kan ta reda på vilka insatser och stöd som finns tillgängliga. Här kan du få vägledning i hur du hittar information och hur du går till väga för att exempelvis söka anstånd med skatter och avgifter.

Kontakta företagssupporten

Skicka dina frågor, utmaningar och förslag nedan för att få kontakt med oss och få svar på dina frågor. Tillsammans med dig skapar vi innehållet. Fyll i ditt telefonnummer så blir du kontaktad av oss.

Företagssupporten är öppen 8-17 måndag till fredag och vi har ambitionen att återkoppla eller kontakta dig så snart som möjligt. Du kan dock lämna ett meddelande till Företagssupporten när som helst på dygnet. Vi har tystnadsplikt och behandlar dina uppgifter konfidentiellt.Vad gör Luleå kommun för att stötta näringslivet?


  • E-tjänst för åtkomst till kommunens direktupphandlingar. Länk till annan webbplats.
  • Underlättar för företag i upphandlingar genom lägre årsomsättnings- och ratingkrav.
  • Hyresrabatt i kommunens lokaler för utsatta branscher.
  • Kommunens arrangemang och konferenser ombokas i första hand istället för att avbokas.
  • Icke verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden skjuts upp.
  • Företagssupport samordnad med Luleå Business Region.
  • Kommunanställda har fått presentkort för att handla i city.


Länkar till mer information

Näringslivets samverkansråd

Näringslivets samverkansråd Länk till annan webbplats. finns till för dig, tillsammans med flera av näringslivets olika intresseorganisationer vill vi bidra med kompetens för att försöka besvara dina frågor. Du når dem via Luleå Business Region.

Luleå kommun och Luleå Business Region uppdaterar och utvecklar företagssupporten löpande med expertkunskap från näringslivsrepresentanter i det nybildade Näringslivsrådet. Vi följer kontinuerligt de besked och beslut som regeringen fattar.


Luleå Näringsliv Holding